BRAKING

(0 Producten)

  Prijs (€)

  • -
    Bevestigen
SORTEREN
Pagina0van
SORTEREN
Pagina0van

BRAKING - Een goede onderhoud van uw remmen

Om veilig en wel thuis te kunnen komen na een actieve fietstocht, is het vanzelfsprekend van belang om gebruik te maken van goede remmen. Wanneer u kwalitatief hoogwaardige producten wilt gebruiken voor uw fiets(en), zijn de fietsonderdelen van BRAKING een goede oplossing. Bij dit merk vindt u onder andere remblokjes en -schijven, waarmee u er - in combinatie met goed onderhoud - voor kunt zorgen dat u nooit meer problemen zult ervaren tijdens het remmen. BRAKING Online Shop

BRAKING - Een goede onderhoud van uw remmen

De remmen vormen toch wel een van de belangrijkste onderdelen van uw fiets. Op het moment dat u hard aan het fietsen bent, moet u immers direct kunnen remmen wanneer dat nodig is. Onafhankelijk van de kwaliteit van de door u gekozen remmen, dient u deze goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat uw remmen optimaal (blijven) werken. Hieronder vallen diverse zaken. Zo dient u:
  • De remgrepen regelmatig af te stellen,
  • De remblokjes te vervangen wanneer nodig en
  • Olie zo nu en dan bij te vullen.
Het hangt van de soort remmen af wat zij precies aan onderhoud vereisen. Ook is het gebruik erg belangrijk: maakt u veel gebruik van uw fiets en dus van uw remmen, dan zal er anders naar gekeken moeten worden dan wanneer u de fiets vrijwel nooit gebruikt. Let wel, ook wanneer u uw fiets nauwelijks gebruikt, dient u de remmen regelmatig te controleren. In het eerste geval kan slijtage optreden, waar in het laatste geval roest een probleem zou kunnen zijn. In aanvulling op het hiervoor genoemde lijstje, zou ook de remkabel of remleiding een onderdeel moeten vormen van de controle. Alhoewel deze normaliter niet vaak vervangen hoeft te worden, doet u er toch verstandig aan deze in de controle mee te nemen.

BRAKING - De door u gewenste remkracht

Iedere soort rem heeft zijn unieke eigenschappen. Ze verschillen niet alleen qua uiterlijk (en prijs), maar ook qua remkracht. Het is daarom in eerste instantie afhankelijk van uw wensen op het gebied van remkracht, welke remmen u uiteindelijk voor uw fiets zult kiezen. Zo heeft u bij een mountainbike onder andere de keuze uit V-brakes, schijfremmen of hydraulische remmen. Doordat deze alle andere eigenschappen hebben, dient u dit goed in uw beslissing mee te nemen. De remmen van BRAKING staan bekend om de sterke remkracht, die overigens voor bijna alle omgevingen geschikt zijn. De remkracht die u nodig heeft, kan van diverse zaken afhangen. Zo zijn de weersomstandigheden altijd erg belangrijk, daar u op een natte ondergrond moeilijker kunt remmen dan op een droge ondergrond. Ook het type remblok en velg is van belang voor de remkracht. Daarnaast moet u letten op de soort kabels die u gebruikt en de staat van onderhoud daarvan. Kortom, zowel de onderdelen van uw fiets als externe factoren zoals het weer en de ondergrond zijn belangrijk voor de remkracht. Kiest u voor remonderdelen van BRAKING, dan dient u goed te letten op de verschillen tussen de vele opties die u op bikester.nl worden aangeboden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar remmen voor downhill en freeride of fietst u alleen maar door de stad op asfalt en eventueel stoeptegels?

BRAKING - Allerlei mogelijkheden

De fietsonderdelen die u op bikester.nl van BRAKING tegenkomt, zijn alle van een goede kwaliteit. Zoals gezegd, is het echter wel afhankelijk van uw wensen welke producten het beste bij u passen. Bent u een actieve fietser, dan is de voornoemde remkracht van belang. Niet voor iedereen is het even eenvoudig een juiste keuze hierin te maken. U weet misschien wel dat u een hoge remkracht nodig hebt, maar u weet bijvoorbeeld niet welke remmen van BRAKING daar het beste bij passen. Gelukkig kunnen wij u daarbij helpen. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, waarbij u uw situatie kunt uitleggen. Samen kunnen we dan kijken welke remmen voor u het meest geschikt zijn. Wellicht heeft u ook nog andere producten nodig voor uw fiets. Naast remmen hebben wij ook andere fietsonderdelen, zoals fietsbanden en schokdempers. Deze fietsonderdelen zijn voor allerlei soorten fietsen te verkrijgen en zijn aan uw wensen aan te passen. Niet alleen de remmen dienen namelijk afgestemd te worden op uw situatie: dit geldt eigenlijk voor al uw fietsonderdelen. Afhankelijk van de ondergrond vereist een fiets andere onderdelen. Door de veelzijdigheid van onze producten, kunt u voor alle opties eenvoudig iets vinden. Naast alle producten die wij u voor uw fiets zelf aanbieden, vindt u in ons ook een goede partner voor fietskledij. Schoenen, bovenkleding, onderkleding én accessoires vormen alle onderdeel van onze brede collectie. Met name voor de actieve fietser zijn de juiste schoenen en kleding extra van belang om het fietsen aangenaam te laten verlopen. Niet alleen de juiste bovenkleding is daarvoor belangrijk: ook ondergoed is van belang om uw lichaam tijdens het fietsen op de juiste temperatuur te houden. Daarnaast is dit ondergoed van een stof gemaakt die ervoor zorgt dat het niet vervelend gaat plakken, zodat u comfortabel kunt blijven fietsen.

BRAKING - Een goede keuze

Alhoewel het nu duidelijk moge zijn dat niet alleen goede remmen van belang zijn voor een geslaagde fietstocht, willen we toch nogmaals duidelijk maken dat het totaalplaatje uit meerdere onderdelen bestaat. Bent u iemand die echt graag alles goed voor elkaar wil hebben, dan dient u naar het geheel te kijken. Krachtige remmen van BRAKING, fietsvorken, wielen en schokdempers zorgen samen voor een fijn gevoel tijdens het fietsen. Samen zorgen zij ervoor dat uw fiets alles aankan dat u hem laat doen, in welke omgeving dan ook. Let daarbij op de soort fiets die u heeft, daar alle onderdelen geschikt zijn voor uiteenlopende soorten fietsen. Wanneer u alles afstemt op uw eigen fiets en wensen, zorgt u ervoor dat uw fietsavonturen helemaal naar een nieuwe dimensie overgeheveld worden.


Klantenservice
Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze experts!
Ma. t/m vr. 10u.-18u.
025 880850
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op u.4
Tevreden klanten
Bent u tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!
Schrijf een beoordeling