U kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en uw aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Uw bestelling wordt verwerkt.

Beleef meer! - Alles voor fietstochten

Croozer

Mensen die graag wandelen, hardlopen of fietsen met hun kinderen en huisdieren of een lading moeten vervoeren, hoeven niet verder te kijken dan in het assortiment fietstrailers en accessoires van Croozer. Hun handige transportoplossingen maken zwaar werk licht en gaan gemakkelijk om met de dagelijkse uitdagingen. De producten van Croozer zijn heel veilig en ontworpen met grote zorg en aandacht voor detail.

Top categorieën

Ontdek de bestsellers van Croozer

Meer over Croozer

Croozer

100 Producten
Sorteren
 
Pagina 1 van
2

Croozer - Handige kinderaanhangers voor uw fiets

Een fietsaanhanger is er niet alleen voor mensen zonder auto. Met een aanhanger achter de fiets gaat er een wereld aan mogelijkheden open. Koopt u een fietsaanhanger van het merk Croozer, dan kiest u voor topkwaliteit. Een Croozer fietsaanhanger is gemaakt van stevige, maar wel lichte materialen, is mooi afgewerkt en heeft een moderne uitstraling. Bikester heeft een ruime keus aan fietsaanhangers voor een of twee kinderen, hondenaanhangers waarin uw hond graag met u meegaat op langere tochten en aanhangers voor materialen die te groot zijn voor de fietstas. Ook voor alle koppelingsmaterialen die u nodig hebt om de aanhanger achter de fiets te hangen en voor de inrichting van de cabine kunt u terecht op bikester.be.

Van open bagagewagen naar overdekte Croozer

Het vervoer van goederen achter de fiets is al jaren bekend. De eerste fietsaanhangers waren eenwielige, open karretjes die voornamelijk werden gebruikt voor het vervoer van bagage. Sinds enige jaren zie je steeds meer fietsaanhangers die speciaal gemaakt zijn voor het vervoer van kinderen en honden. Ze zijn meestal overdekt en zo ontworpen dat de veiligheid van kind en dier optimaal gewaarborgd zijn. Ook de bagagewagen die achter de fiets kan worden gehangen, heeft een facelift ondergaan. Ze zijn slanker en lichter en kunnen afgedekt worden met een hoes. Croozer Online Shop

De voordelen van een kinderaanhangwagen van Croozer

Er is veel te zeggen voor het vervoer van kleine kinderen in een kinderaanhanger achter de fiets. De cabine van een Croozer kinderaanhanger is ontworpen met oog voor optimale veiligheid. Bij de constructie is er rekening mee gehouden dat de aanhanger in alle richtingen met de fiets moet kunnen meebewegen en hobbels in de weg kan opvangen. Dankzij de hoge opbouw kunnen de kinderen niet bij de spaken van de wielen komen. Valt de fiets om de een of andere reden om, dan zal in de meeste gevallen de kuipconstructie van de kinderaanhanger ervoor zorgen dat de aanhanger gewoon op de wielen blijft staan. Kantelt de kar toch om, dan maken de kinderen een veel kleinere val dan wanneer ze van een kinderzitje op de fiets vallen. Maakt u zich zorgen om valongelukken, dan kunt u overwegen uw kind een fietshelm op te zetten. Net als in de auto zit het kind in een zitje of wordt beveiligd met een gordel. Kinderen vinden een fietsaanhanger meestal leuk. Ze zitten droog en uit de wind en ze hoeven zich niet te vervelen. Er is in de cabine ruimte genoeg voor wat speelgoed of een boekje, een luiertas en dan hebt u nog ruimte over wat boodschappen.

Zo richt u uw Croozer kinderaanhanger in

Kinderaanhangers worden gebruikt voor kinderen vanaf drie maanden tot zo ongeveer zeven jaar. Er zijn kinderaanhangers van Croozer voor een of twee kinderen. Hebt u nu één kind en denkt u dat er in de toekomst nog wel één bijkomt? Dan kan het verstandig zijn een tweepersoons aanhanger te kiezen. De inrichting van de cabine kan later gemakkelijk worden aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Voor een baby die nog niet kan zitten, is er de zogenoemde babyschaal. Voor wat grotere kinderen heeft Croozer een zitsteun. Tweepersoons kinderaanhangers kunnen worden ingericht met:
  • Een zitsteun. Op de ruimte ernaast kan een kind met een veiligheidsgordel zitten
  • Twee zitsteunen
  • Een babyschaal en een zitsteun
  • Een babyschaal en een zitplaats voor een groter kind in de gordels
  • Twee babyschalen
In plaats van een zitsteun kunt u in de tweepersoons aanhanger een autostoeltje plaatsen. Dit moet in het midden van de zitplaats worden bevestigd, waardoor er geen ruimte meer over is voor een tweede kind. Diverse modellen van de Croozer kinderaanhanger kunnen met een buggywiel in een handomdraai worden omgetoverd in een buggy. U koppelt de aanhanger los en gaat met de fietsbuggy boodschappen doen of een lange wandeling maken. Kijk ook eens naar de interessante accessoires van Croozer. Handig is bijvoorbeeld een drinkflestas, een regenzeil en een zonnezeil.

Croozer aanhangers gemakkelijk in het gebruik

U hoeft niet heel handig te zijn om een Croozer aanhanger aan uw fiets te bevestigen. Bikester heeft voor u de juiste koppelingsmaterialen. Er zijn twee systemen. Bij het ene maakt u de koppeling vast onder het zadel. U kunt dan geen gebruik meer maken van uw bagagedrager. Bij het tweede systeem loopt de koppeling langs de achtervork. Zit het koppelingssysteem vast, dan haakt u de aanhanger van uw keus simpelweg achter uw fiets. De standaardmaterialen zijn doorgaans bedoeld voor een stadsfiets, maar er zijn ook koppelingsmaterialen voor een ATB of mountainbike. Het afkoppelen en het inklappen van de fietsaanhanger is eveneens een licht karwei. Een tip: Voorzie uw fiets van een dubbele fietsstandaard zodat deze stevig staat en u uw handen vrij hebt. Fietsaanhangers moeten aan een paar wettelijke voorschriften voldoen. Veel is er niet geregeld, maar gezien de populariteit van dit vervoermiddel is de kans groot dat de controle op de veiligheid van kinderen en honden in de toekomst nog wat zullen worden aangescherpt. Voorlopig is alleen wettelijk vastgelegd dat een fietsaanhanger niet breder mag zijn dan een meter en dat de aanhanger aan de achterzijde voorzien moet zijn van reflectoren of fietsverlichting op batterijen.

Veilig fietsen met uw Croozer fietsaanhanger

Fietsen met een aanhanger achter de fiets vereist wel enige oefening en aanpassing aan uw fietsgewoontes. Het verdient zeker aanbeveling om voorzichtig te beginnen. U rijdt immers met een verlengde fiets. Daar moet u rekening mee houden bij het oversteken van een weg of in druk stadsverkeer. Neem de bochten rustig zodat uw fietsaanhanger de kans krijgt rustig te volgen zonder de stoeprand te raken. Voor het comfort van uw kind of hond is het natuurlijk ook prettig om niet te hard over verkeersdrempel en hobbelige weggetjes te rijden.


Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld ju nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes