Fietsen Online Shop - Bikester
Mid-Season Korting - bespaar tot 60%

Curana

2 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • zilver

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

  • 1
  • 1
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Curana CLite Spatbord 28" 30 mm, zilver
Curana CLite Spatbord 28" 30 mm, zilver zilver
Curana
CLite Spatbord 28" 30 mm, zilver
€ 37,50
Curana CLite Spatbord 28" 55 mm, zilver
Curana CLite Spatbord 28" 55 mm, zilver zilver
Curana
CLite Spatbord 28" 55 mm, zilver
€ 44,50

Curana spatborden - de noodzakelijke bescherming voor fietsers en fietsen

Het Belgische merk Curana is een fabrikant van extravagante en optisch moderne accessoires voor je fiets. Naast spatborden produceert het bedrijf ook filigraan, extreem lichte en fijn bewerkte kettingbeschermers, mantelbeschermers en rokbeschermers voor dames en bagagedragers. De producten zijn van hoge kwaliteit en verbeteren elke fiets optisch met hun edele ontwerpen. Curana laat zich bij de productie van de spatborden leiden door de hoge eisen die aan moderne aanbouwdelen worden gesteld en gebruikt innovatieve materialen en materiaalcombinaties. Hierdoor heeft de trendsetter een leidende positie op het gebied van maatwerkoplossingen.

Het spatbord - een belangrijke factor

Spatborden zijn geen voorgeschreven onderdeel volgens de verkeersregels om op de openbare weg met de fiets te mogen rijden, maar ze vervullen wel een beslissend doel: ze beschermen zowel de fietser als de fiets op natte, modderige wegen tegen vuil of steenslag. Bij slecht weer en op een vervuilde ondergrond absorbeert het loopvlak van de banden het vuil, dat vrijkomt door de rotatie van de banden en de centrifugale krachten. In het gebied van het voorwiel wordt het vuil direct voor de rijder opgeworpen en raakt het de benen, het fietsframe, de slinger en de trapas. Water en modder spatten ook vanaf het achterwiel op de rug en de fiets. Met een goed spatbord kunnen deze onaangename vervuilingen worden voorkomen.

De juiste afmetingen

Voor een optimale bescherming moeten de gebruikte spatborden altijd breder zijn dan het karkas van de band. Als ze te smal zijn, kan het vuil aan de zijkant voorbij vliegen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de spatborden minstens 2 tot 3 mm breder zijn dan de banden. Het bedrijf Curana biedt voor elk formaat geschikte spatborden aan. Het maakt niet uit of het voor:

  • MTB
  • racefiets
  • trekkingfiets
  • toerfiets
Ook moderne en kortere spatborden behoren tot het assortiment van de Belgische fabrikant. Onze tip: Let op de douanedetails en de breedte van de Curana spatborden om een perfecte pasvorm, eenvoudige installatie en perfecte bescherming tegen vuil en Co. Kijk ook eens naar de jassen van uw banden!

Curana CLite spatbord set

De Curana CLite lijn is een extreem lichtgewicht spatbord dat gemakkelijk aan de brace kan worden bevestigd. Een zogenaamde sandwichconstructie, bestaande uit een aluminium mantel en een kunststof kern, geeft de plaat een verhoogde torsiestijfheid. Dankzij de aluminium mantel zijn de spatborden van deze productiemethode ongeveer een derde lichter en duurzamer dan pure kunststof spatborden. Een Curana CLite spatbord heeft ook een tijdloos en eenvoudig design, dat is nobel en niet opdringerig.

Curana voor elke fietsband

De spatborden van Curana bieden effectieve bescherming tegen alle soorten vuil rondom de fiets en de rijder. Ze zijn verkrijgbaar in een geschikte versie voor bijna alle gangbare bandenmaten en loopvlakbreedtes. De hoogwaardige aanbouwdelen hebben een zeer laag eigen gewicht en, dankzij innovatieve materialen, een uitstekende duurzaamheid. Bescherm jezelf en je fiets met een Curana spatbord en vervelend vuil en vervelende, vervelende schoonmaakprocedures behoren tot het verleden. Bikester.be biedt een breed scala aan praktische hulpstukken.