Fietsen Online Shop - Bikester
Mid-Season Korting - bespaar tot 60%

Electra

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Electra Bike een echte blikvanger

In een kleine 250 jaar evolueerde de fiets van houten loopfiets tot lichtgewicht vervoermiddel waarop iedereen in Nederland uit de voeten kan. Rond de eerste verjaardag komt de eerste (loop) fiets in beeld en de oudste fietser schijnt 103 jaar oud te zijn. Fietsen is een zeer economische manier van voortbewegen, met weinig moeite trapt de fietser zich naar zijn werk, school of uitgaansavond. Fietspaden in Nederland zijn verlicht en worden meestal goed onderhouden, verkeersregels houden rekening met fietsend verkeer. Nederland is een echt fietsland, met zeer veel verschillende fietsers. En zoveel fietsers, zoveel wensen. Waar sommige mensen een ouderwetse omafiets wil, heeft de ander liever een racefiets. Of een echt hippe stadsfiets voor de liefhebber. Fietsenfabrikant Electra Bike houdt rekening met de wensen van fietsers en heeft een mooie collectie hippe fietsen waar iedereen mee uit de voeten kan. Electra Bike Online Shop

Een Electra Bike cruiser

De Electra Bicycle Company is gevestigd in Vista, Californië USA. Sinds 1993 maakt de fabriek Electra Bikes. Een Electra Bike is een zogenaamde cruiser, een comfortabele fiets met een bijzondere styling. Het model van de Electra Bike cruiser was populair in de Verenigde Staten tussen 1930 en 1959. De zitpositie van de fietser is bij een cruiser rechtop en de voeten kunnen makkelijk op de grond gezet worden als het nodig is. Een vrij breed stuur en grote dikke banden gaven nog meer gevoel van veiligheid en stabiliteit. Deze oldtimers verloren het in latere jaren van de Europese import fietsen, snelle slanke fietsen met versnellingen en een veel lager gewicht. De cruiser heeft aan de wieg gestaan van de mountainbike, het frame van de cruiser werd graag gebruikt om zijn onverwoestbare karakter.

Moderne techniek

De Electra Bike Company heeft de cruiser weer helemaal op de kaart gezet. Was de oude cruiser te zwaar, door het gebruik van moderne materialen is de Electra Bike cruiser weer helemaal terug. Het gebruik van lichtgewicht materialen maakt van een moderne cruiser van Electra Bike een makkelijk te hanteren fiets. Het frame is tegenwoordig van aluminium, de Electra Bike heeft versnellingen en de unieke Flat Foot Technology. De Flat Foot Technology zorgt ervoor dat de fietser altijd met een platte voet aan de grond kan. Het crankstel is op een Electra Bike verder naar voren geplaatst dan op een gewone fiets. Dit zorgt voor een lager zwaartepunt van de fietser en een ontspannen houding van nek en armen. Hierdoor heeft de fietser een comfortabele houding en heeft hij veel controle over de fiets. Bij een cruiser van Electra Bike zijn deze kenmerken altijd aanwezig.

  • Lichtgewicht materialen
  • Flat Foot Technology
  • Retro design
Een Electra Bike is een cruiser voor liefhebbers van lekker relaxed fietsen. De zitpositie nodigt uit tot rondkijken in de omgeving of een praatje met medefietsers. De Electra Bike heeft een retro uitstraling, de ballonbanden en het brede stuur werken daaraan mee. Een Electra Bike is een stadsfiets voor iemand die niet mee wil in de massa. Iemand die zich wil onderscheiden van al die andere fietsers die op het fietspad hun weg vinden. Maar ook voor een fietser die hoge eisen stelt aan zijn rijwiel is een Electra Bike een goede keuze. De fietser die vind dat een fiets mooi moet zijn, maar ook tegen een stootje moet kunnen. En uiteraard hoort bij die hoge eisen ook dat de fiets gewoon lekker moet fietsen. Voor fietsers die nog meer comfort zoeken en een duwtje in de rug prettig vinden is er een elektrische fiets op de markt van Electra Bike. Nog steeds met een mooie classic Electra Bike look natuurlijk, het elektrische gedeelte is mooi weggewerkt en verstoort de lijn van de Electra Bike niet. De classic look van de Electra Bike werd in 2002 uitgebreid met modellen gebaseerd op de Californische hot rod cultuur. De frames van de Electra Bike werden meer uitgesproken gemodelleerd, bijvoorbeeld in chopperstijl met een lagere achtervork. Het gebruik van chroom en airbrush techniek maakte van de Electra Bike bijzondere kunstwerken. Iedere Electra Bike is aan te passen aan de wensen van de eigenaar. Bij Bikester.be vindt u alles om van uw Electra Bike een echte blikvanger te maken. Naast de Cruisers van Electra Bike vindt u bij ons ook citybikes van Electra Bike. Uiteraard zijn deze fietsen van Electra Bike ook uitgerust met de Flat Foot Technology voor extra comfort als u bij het stoplicht moet wachten. Bikster.be is de site voor fietsliefhebbers. De medewerkers van de klantenservice zijn specialisten die zelf allemaal enthousiaste fietssportliefhebbers zijn. Ze staan voor u klaar met vakkundig gericht advies als u vragen heeft over een fiets van Electra Bike. De klantenservicemedewerkers volgens meerdere malen per jaar workshops en trainingen zodat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes op fiets gebied.