Fietsreparatie handboek

Fietsreparatie handboek
Reparatie handboek

In ons e-book leer je:

 • Derailleurs afstellen
 • Fietsketting onderhouden
 • Remmen onderhouden
 • Instellen fietsverlichting
 • Fiets voorbereiden voor de winter
 • Interview met een fietsenmaker

gratis downloaden

Handboek voor reparatie en onderhoud van de fiets

Een nieuwe fiets functioneert normaal gesproken zonder problemen, maar in loop van tijd beginnen er tekenen van slijtage te verschijnen en kunnen er defecten en mankementen optreden van klein of groot belang. Vooral voor de fietsers die hun fiets gebruiken als dagelijks vervoersmiddel – bijvoorbeeld om van en naar werk te gaan – is het belangrijk om over een betrouwbare fiets te bezitten. Deze gids is bruikbaar voor elk type fiets - van racefietsen en mountainbikes tot stadsfietsen.

Natuurlijk zou je kleine defecten aan je fiets, zoals verkeerd afgestelde remmen, kunnen negeren. Dit brengt het rijcomfort echter in gevaar en kan, na langere tijd, grotere problemen veroorzaken als je er niets aan doet . Hiervoor hebben we met behulp van onze deskundige monteur in fietsreparatie dit e-book ontwikkeld, waarin we in detail uitleggen hoe kleine problemen die op de fiets kunnen ontstaan, kunnen worden verholpen. Daarnaast leer je hoe grote problemen voorkomen kunnen worden door middel van het juiste onderhoud en hoe ze opgelost kunnen worden met het juiste gereedschap, techniek en kennis. Tot slot geven we specifieke tips voor in de winter, omdat het koude seizoen extra uitdagingen geeft voor de fiets en de fietser.

In een exclusief interview, geeft onze deskundige monteur antwoord op de meest gestelde vragen die veel voorkomen bij het repareren of onderhouden van de fiets. Bewaar onze gratis fietsreparatie handleiding op je telefoon en neem hem altijd mee wanneer je op pad gaat. Weet je niet welk gereedschap je nodig hebt? Geen zorgen, bij elke reparatietip vind je ook de benodigde werktuigen die je nodig hebt voor het proces, evenals andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Fiets reparatie

Over ons

Bikester biedt al meer dan 5 jaar een brede selectie onderdelen, accessoires en gereedschap voor fietsen aan, die je comfortabel vanuit huis kunt bestellen. Je kunt profiteren van ons brede assortiment van hoogwaardige producten tegen lage prijzen, ongeacht de openingstijden of je woonplaats. Raadpleeg onze producthandleidingen om de gewenste artikelen te vinden zonder dat het moeite kost. Of je nu goedkope racefietsen, elegante stadsfietsen of stoere mountainbikes zoekt, bij Bikester vind je de fiets die het best bij jou past. We zijn goed op de hoogte van de nieuwste markttrends, zodat we je de beste producten tegen de beste prijs kunnen aanbieden.

Meer dan 600 merken

Op bikester.be vind je vele verschillende merken – van mythische merken die elke liefhebber van de fietssport moet kennen, tot kleinere en minder bekende merken, die belangrijke componenten aanbieden van hoge kwaliteit. Ook wanneer je je fiets repareert, bieden we gereedschap en reparatiesets aan van de beste merken voor een uitstekende prijs:

 • Minitools en gervan TOPEAK
 • RCP toolboxen van de hoogste kwaliteit
 • Kettinggereedschap van BBB
 • Multitools van Park Tool
 • Handige kits van Tip Top

Zodat niemand je in de weg kan staan bij je volgende fietsreparatie.

Blijf geïnformeerd

De nieuwste trends, de beste kleding en geweldige aanbiedingen. Bij Bikester vind je altijd het laatste nieuws over fietsen. Of je nou een liefhebber bent van mountainbiken, road of urban; ons assortiment wordt voortdurend geactualiseerd, met vele promoties van topmerken. Mis je nog een bepaald soort gereedschap voor je fiets? Aarzel niet en neem een kijkje bij bikester.be, waar je fietsgereedschap vindt voor de ketting, bandenlichters, kettingponsen, patches, spaaksleutels etc. – alles is bereikbaar met een klik. Wil je op de hoogte blijven over het laatste nieuws en de aanbiedingen in onze winkel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief met 10 euro gratis tegoed.