Online fietsenwinkel
Trap, ren, zwem! | Mix het deze zomer

Manitou

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Categorieën
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Manitou Milo Upgrade-Kit 2011
Manitou
Milo Upgrade-Kit 2011
€ 52,90
Manitou Milo Upgrade-Kit 2011

Manitou - Verende voorvorken en schokdempers

Manitou is 20 jaar geleden begonnen in de Verenigde Staten met het produceren van dempers en voorveringen voor mountainbikes. Momenteel is Manitou uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van verende voorvorken en schokdempers. Manitou Online Shop

De voorvoork-/schokdemperspecialist - Manitou

Het ontwerpen van verende voorvorken is een continue proces, alle onderdelen krijgen hevige krachten te voorduren en moeten keer op keer maximaal blijven presteren. Daarnaast is modder en vuil de grootste bedreiging. Er mag absoluut geen vuil of modder in de verende delen van de voorvork komen en toch moet de voorvork soepel en snel functioneren. Een taak die haast onmogelijk lijkt maar waar Manitou toch heel goed in weet te slagen.

Verende voorvork van Manitou geef u controle

Goede voorvering op uw mountainbike in heel belangrijk voor voldoende controle. Op het moment dat uw voorband contact met de ondergrond verliest bent u de controle helemaal kwijt. Helemaal wanneer u aan het remmen bent of wanneer uw midden in een bocht zit. Wanneer u goede vering of uw mountainbike heeft blijft uw voorwiel langer in contact met de ondergrond en heeft u dus meer controle over uw fiets. Hetzelfde geldt voor de achter schokdemper op uw mountainbike, deze zorgt ervoor dat uw achterwiel contact houdt met de ondergrond waardoor u controle houdt over uw fiets. Voor iedereen die dacht dat fietsvering alleen was voor comfort, tot op zekere hoogte wel maar het is voornamelijk voor controle en veiligheid.