U kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en uw aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Uw bestelling wordt verwerkt.

NL
FR

MOUNTAINBIKES VOOR VROUWEN GIDS

 

Steeds meer vrouwen ontdekken het mountainbiken en zetten de fabrikanten hiermee aan het denken: Hebben vrouwelijke mountainbikers speciale modellen nodig, die voldoen aan hun behoeftes? Ja en nee. In principe is elke mountainbike namelijk ook geschikt voor vrouwen, wanneer het juiste model met de juiste framegrootte voor het gewenste inzetbereik wordt gekozen. Ondanks dit feit, worden er ook steeds meer speciale vrouwenbikes aangeboden. En dat met goede redenen.


Uitstekende zithouding

Ervaren mountainbikesters komen prima uit de voeten met de herenmodellen. Toch zullen veel vrouwen tijdens een proefrit vaststellen, dat de zitpositie vaak verre van ideaal is voor het vrouwelijk lichaam. Het nadeel van de in de regel langere benen van vrouwen, is het in verhouding kortere bovenlichaam. Het is dan ook het beste, wanneer de bovenbuis wat korter is, het stuur wat smaller en de handvatten dunner. Beginners profiteren meer van een lichte en wendbare mountainbike, dan van een bike met veel vering. Deze vragen namelijk om een zeer intensieve rijstijl.

Het voordeel van vrouwenbikes

Bij vrouwenbikes kan men ervan uitgaan, dat de fabrikanten rekening hebben gehouden met specifiek vrouwelijke anatomische kenmerken. Een kortere zitpositie, het vrouwenzadel, de zacht afgestemde veerelementen, het aangepaste stuur en de handvatten, behoren tot de standaarduitrusting van vrouwenbikes. De keuze voor een bepaald model is afhankelijk van dezelfde factoren als een mountainbike voor heren. Waar de bike voor gebruikt gaat worden is allesbepalend en de keuze voor het model, hangt af van persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Voor beginners raden wij een hardtail mountainbike aan, vanwege hun relatief lage gewicht.

Mountainbike hardtails voor vrouwen

 

 

Einsteiger-Mountainbike für Frauen

 

 

 

 

Ghost Lanao 4

  • Aluminium frame met op dames afgestemde geometrie en een lagere instaphoogte
  • Instelbare Suntour XCR Air verende voorvork met een veerweg van 100 mm
  • 27-speed Shimano schakeling met XT-schakelwerk
  • 27,5“ wielen met SCHWALBE banden

Tuning-Tip

Met weinig moeite kan men een reguliere mountainbike al omtoveren tot een volwaardige vrouwenbike. Een dameszadel als het Terry Arteria GT MTB zadel is bijvoorbeeld toegesneden op de vrouwelijke anatomie en de ESI Racer's Edge MTB handvatten hebben een relatief dunne diameter, die kleinere handen duidelijk meer controle bieden. Een ander groot voordeel van deze handvatten: ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar.

MTB Sattel Damen
ESI Racers Edge Griffe

Klantenservice
025 880850
Meer informatie
Nieuwsbrief
Meld ju nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes