Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Endurance fietsen

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Endurance racefiets Cube

Het woord fiets is een breed begrip. Want echte kenners weten allang dat je de keuze hebt uit heel veel soorten. Behalve stadsfietsen en racefietsen zijn er diverse soorten en modellen verkrijgbaar. Ook de endurance racefiets is een van de keuzes die je kunt maken. Wat is een endurance racefiets precies en welke merken bieden topkwaliteit? Hier lees je alles wat je moet weten en hoe je de beste keuze kunt maken.

Wat is een endurance racefiets?

Een endurance racefiets is een sportieve wegfiets, voorzien van een speciaal koersstuur. De fietsen beschikken over diverse eigenschappen die ervoor zorgen dat het comfort optimaal is, ook bij lange afstanden en uiteenlopende ondergronden. De speciale geometrie van de endurance racefiets verhoogt de voorkant van de fiets; het gewicht wordt hierdoor van het bovenlichaam gehaald. De langere wielbasis die hieruit voortvloeit zorgt op zijn beurt weer voor beter en stabieler stuurgedrag. Over het algemeen heeft een endurance racefiets ook de mogelijkheid om bredere banden te plaatsen; zo kun je op comfortabele wijze over onregelmatig wegdek rijden.

Wat vind je bij Bikester?

Als je op zoek gaat naar een endurance racefiets, ben je bij Bikester zeker op de juiste plek. Je vindt hier endurance racefietsen van heel veel verschillende merken. Het is heel eenvoudig om naar de endurance racefietsen van diverse merken te navigeren. Hier vind je een overzicht van enkele topmerken waar je terecht kunt voor dit type fiets:

  • Cube
  • BMC
  • Cannondale
  • Bianchi
  • Vitus

Hoe kies je de beste endurance racefiets?

De beste endurance fiets kies je door goed na te gaan wat jouw wensen en doelen zijn. Wat wil je bereiken en wat vind jij prettig? Neem dit mee in het maken van een keuze. Het comfort, de ontspannen houding op de fiets en het rustige stuurgedrag zorgen ervoor dat een endurance fiets voor vrijwel iedereen geschikt is. Een grote maat zorgt voor optimale ontspannen houding, terwijl een kleine maat juist een sportieve houding heeft. Endurance fiets is zeer allround en daarom ook wellicht voor jou de beste keuze!

Endurance racefiets geometrie

Een endurance fiets onderscheidt zich van andere fietsen door de geometrie. Onder de geometrie verstaan we de lengtes en afmetingen van het frame. Het balhoofd van de fiets is wat hoger, dit komt doordat de balhoofdbuis langer is. Dit betekent dat de voorkant van de fiets meer omhoog komt en je meer rechtop op de fiets zit. Ook is de wielbasis langer.

Verder is het goed om te weten dat een endurance racefiets een korte stuurbocht heeft; de drop is minder diep en daardoor reik je minder ver om bij de shifters te komen. Het frame bevat een technologie die jou meer comfort biedt op de fiets. De bovenbuis in een frame is aflopend, waardoor de zadelpen verder uit het frame steekt. Het gevolg: deze kan meer buigen, wat weer zorgt voor meer comfort.

Ook de breedte van de banden zorgt voor meer comfort bij dit type fiets. De banden van een endurance racefiets zijn over het algemeen wat breder. Je kunt kiezen voor 28 mm, maar ook 30 mm is niet ongewoon. Het frame is vaak zelfs geschikt voor banden tot 38 mm. Je rijdt met minder druk in de banden en daarnaast heb je ook een betere demping van trillingen.

Bikester: de basis voor de beste endurance racefiets

Of je nu een endurance racefiets van Cube aanschaft, er graag een van Bianchi wilt hebben of je wilt laten informeren: bij Bikester staan we voor je klaar. Voor informatie, bestellen en andere zaken kun je altijd bij ons terecht.