Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Kinderstoelen
Of ze nu voor of achter de fietser zijn gemonteerd, veilige kinderstoelen hebben allemaal een stevige harde kuip met wattering en een geavanceerd harnassysteem, wat je kleintje veilig op zijn of haar plek houdt. Kinderstoelen die worden gemonteerd vóór de fietser, maken een gemakkelijke interactie met het kind mogelijk tijdens het rijden, maar hebben meer invloed op het stuurgedrag van de fiets. Op de zitbuis gemonteerde kinderstoelen, die het kind in de slipstream van de berijder plaatsen, zijn de beste optie en dan ook niet voor niets het populairst. Hun "zwevende" constructie werkt als een vering en ontlast kinderen van oneffenheden in de weg.

Kinderstoelen

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Kinderstoel- Online shop Bikester

Zolang uw kind nog te klein is om zelf te fietsen is er niets zo gezellig als met de kleine op de fiets. In een stoeltje aan uw stuur of lekker warm uit de wind achterop. De kinderstoelen voor op de fiets is voor de hele kleintjes die net kunnen zitten tot kinderen met een gewicht van maximaal 35 kg. Behoort uw kind tot die categorie die al snel zelfstandig zijn, kunnen ze natuurlijk ook al eerder op hun eigen kinderfiets mee. Een fietsstoeltje monteert u makkelijk op uw fiets en met enkele handbewegingen verwijdert u het stoeltje ook weer. Niet alle fietsen rijden prettig met een zitje voor- of achterop. Met de hele kleintjes zal het zo gauw geen vaart lopen maar zodra u grotere of 2 kinderen mee gaat nemen kan uw fiets onstabiel aan gaan voelen tijdens het fietsen. Denkt u dan eens over de aanschaf van een zogenoemde mamafiets. Fietsen in deze categorie hebben extra stevige velgen en spaken voor het extra gewicht en een ruimere instap ten behoeve van het stoeltje aan het fietsstuur. Op deze fietsen monteert u makkelijk 2 fietsstoeltjes, een fietsmand, fietstassen en kunt u zelf ook nog gemakkelijk op- en afstappen.

Fietsstuurstoeltjes

De naam van de categorie zegt het al, stoeltjes voor aan het stuur van uw fiets. Deze zijn met name geschikt voor de allerkleinsten vanaf ongeveer 3 maanden. Het voordeel van deze fietsstoel is dat uw kind fijn in de rondte kan kijken en u kan zien wat het doet. Ze zitten dan wel vast met riempjes maar kinderen kunnen soms gevaarlijk naar links of rechts hangen of gaan proberen te staan. Met de kleine voor u kan dat allemaal niet gebeuren. Daarnaast is het veel gezelliger daar u direct contact heeft en makkelijker kan praten. Om uw kindje niet letterlijk 'de wind van voren' te laten krijgen is het wel noodzakelijk dat u een windscherm monteert op uw stuur. Deze zijn er in hele leuke dessins, vaak in hetzelfde als de stoeltjes. Is de overtrek van het zitje verschoten of gescheurd en moet het vervangen worden? Dan vervangt u niet alleen de overtrek van het zitje natuurlijk, maar neemt gelijk het windschermpje mee. Deze zijn makkelijk vervangbaar en voor de kosten hoeft u het niet te laten. Krijgt u door het stoeltje aan uw stuur een beetje moeite met de instapruimte van uw fiets? Denk dan eens aan een andere vorm fietszadel. Er zijn in de categorie damesfietszadels diverse modellen die korter of zelfs helemaal rond zijn, het zogenoemde rokkenzadel. Het zijn maar centimeters, maar deze kunnen soms net genoeg zijn.

Categorie fietsstoeltjes voor achterop

De fietsstoeltjes voor op de bagagedrager zijn net wat robuuster en steviger dan de categorie stuurstoeltjes. Hier zit u kind lekker warm achter uw rug, volkomen veilig met de voetjes in solide steunen en ook hoofd en rug zijn volledig beschermd. Uw kind heeft hier meer bewegingsvrijheid en ook u stuurt lichter en bent stabieler. Het fietsstoeltje achterop is echter pas geschikt voor die categorie kinderen die zelfstandig zitten en zich kunnen vasthouden. In het fietsstoeltje achterop zit uw kind heerlijk comfortabel veilig vast met een driepuntsgordel of achter een beugel. Het sluitsysteem van de gordels bestaat altijd uit 2 afzonderlijke kliksystemen die tegelijkertijd moeten worden ingedrukt. Dit is een extra ingebouwde veiligheid voor als uw kind een sluiting openmaakt of deze opengaat doordat hij erop gaat zitten. Zo kan uw kroost nooit uit het stoeltje glijden. Bij aanschaf van een fietsstoeltje heeft u de keuze uit een vast of een los zitkussentje. Met een los kussentje is het stoeltje makkelijker schoon te houden. Is het kussentje versleten vind u bij de fietsaccessoires zo weer een nieuwe. Deze zijn er niet alleen in superleuke dessins maar ook in verschillende diktes. Houdt u met dat laatste rekening bij aankoop van zo'n functionele fietsstoel.

Techniek

Dan zijn we nu aangekomen bij de technische aspecten van het fietsstoeltjes verhaal. Door de ontwerpers van deze handige kinderstoeltjes is werkelijk nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Kinderzitjes voor op de fiets kunnen daardoor op vrijwel elke fiets worden gemonteerd. Let u er bij aanschaf wel op dat uw kind comfortabel zit, de beentjes niet in de spaken kunnen komen en het niet uit de gordel kan glijden.Het hangt ook af van de beweeglijkheid en de grootte van uw kind. Niet alle fietsmodellen hebben een goede balans voor meer gewicht dan de berijder. De fietsframes kunnen een dergelijk gewicht wel aan, dat is het probleem niet. Uw fiets moet echter bij onevenwichtige belading niet onstabiel worden. Als u besluit een kinderstoel op uw fiets te monteren, zorgt u ervoor dat u een goede stevige fiets hebt. Kijkt u bij aanschaf van de kinderstoel ook of deze wel op uw categorie fiets past. Niet alle stoeltjes passen namelijk op alle merken fietsen. Dit valt te verhelpen met extra fietsonderdelen zoals een bagagedrager speciaal ontwikkeld voor de montage van een zitje.

Bevestigen van zitje

Daar u allereerst voor uw kind en uzelf optimale veiligheid en comfort wilt, is het best een goed zitje van hoogwaardig materiaal aan te schaffen. De bevestigingsmechaniek waarmee het op de fiets bevestigd wordt is daar een belangrijk onderdeel van. De meest gebruikte systemen om de kinderzitje achterop de fiets te bevestigen zijn:

  • Montage met een houder of klem direct op de bagagedrager. Dit is een goed systeem voor stoeltjes met een eigen vering
  • Er is een categorie fietsstoeltjes die vastzitten op een eigen bevestigingssysteem. Hierbij verwijdert men eerst het zadel om het onderstel vast te zetten aan de zadelpen. Het stoeltje zelf is met een kliksysteem makkelijk te bevestigen en te verwijderen.
  • Een verende en schokabsorberende bevestiging op het fietskader. Met deze manier van bevestiging kan uw zadel niet meer in de laagste stand.
Alle aangeboden artikelen op fietsgebied, van onderdelen tot fietskleding hier op bikester.be zijn van goedgekeurde hoogwaardige kwaliteit. Voor vragen of advies, zie de FAQ of neem contact op met onze klantenservice. Fietsstoelen gunstig online kopen