Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Triathlon fietsen: Voor de strijd tegen de klok
Op triathlon- of tijdrit routes, ben je zelf verantwoordelijk voor het tempo en als de klok genadeloos tikt, wordt de wind je ergste vijand. Racefiets ontwikkelaars hebben voor deze specifieke toepassing compromisloze, specialistische modellen ontwikkeld. Met een groot verschil tussen het stuur en het zadel en het platte, gestrekte triathlon stuur, heeft de berijder een aerodynamisch geoptimaliseerde, extreem sportieve zithouding op de fiets. In combinatie met de zeer steile zadelhoek, wordt elk beetje energie direct naar de aandrijving overgedragen. Aerodynamische frames, vorken en wielen zijn het belangrijkst voor triathlon fietsen. Carbon is hierom voor de meeste fabrikanten de eerste keuze, omdat uit dit materiaal gestroomlijnde vormen kunnen worden gerealiseerd, zonder dat dit ten koste gaat van de stijfheid of het gewicht.

Triathlon fietsen

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Cube Aerium C:68 SL Low, zwart
Cube Aerium C:68 SL Low, zwart
Cube
Aerium C:68 SL Low, zwart
Adviesprijs € 6.449,00 € 4.759,00
  • Varianten: M | 56,6cm (28")
- 26 %
UITVERKOOP

Triathlon fiets kopen? Pak je voordeel op bikester.be

Een van de zwaarste onderdelen van de triathlon is het fietsgedeelte. U heeft er immers dan al een aardige zwemtocht op zitten in het zwembad of misschien zelfs in open water. Het is dan ook niet gek dat de overgang van zwemmen naar fietsen best zwaar is. Maar daarna is het nog niet afgelopen. Want na vele fietskilometers op de weg, bos of strand, wacht nog een lange tocht op uw hardloopschoenen. En doet u mee met een volledige triathlon dan heeft u zelfs nog een hele marathon voor de boeg. Het is dan ook van essentieel belang dat u over een goede triathlon fiets beschikt. En natuurlijk mag dat best een hele mooie zijn. Wanneer u immers zo lang getraind heeft voor een sportprestatie als de triathlon, dan mag u best gezien worden. En uw triathlon fiets natuurlijk ook. Triathlon fiets voordelig online kopen

Triathlon fiets - De voordelen

Net zoals er verschillende soorten triathlons zijn, bestaan er ook allerlei speciale triathlon fietsen in diverse variaties. Het maakt immers verschil uit of u een triathlon puur over asfalt aflegt of over ander terrein. Zo is het mogelijk om een offroad triathlon af te leggen in ongerept natuurgebied. Net als in het geval van hardloopschonen, heeft u hiervoor dan een triathlon fiets nodig met wielen die geschikt zijn voor het fietsen door zand en aarde. Of misschien zelfs wel door bergachtig gebied. Voor de snelheid op het asfalt is de aerodynamische vorm belangrijk. Deze kunt u nog met behulp van een aerodynamisch ligstuur benadrukken. Ook ondersteunt zo'n stuur uw fietshouding, waardoor uw spieren minder worden belast. Bovendien heeft een echte triathlon fiets anders dan een mountainbike en racefiets een speciale vorm, waardoor de houding van de triathleet op de fiets anders is. Dit is belangrijk om de spieren te sparen die het zwaarder te verduren hebben, vanwege de overgangen tussen de verschillende onderdelen van de triathlon. Een ander hulpmiddel daarbij is een goede afstelling van de versnelling van de triathlon fiets. Behalve een goede triathlon fiets is het ook een goed idee om voor de andere onderdelen van de triathlon te beschikken over:

  • Goede hardloopschoenen
  • Speciale triathlon kleding
  • Zwembril en badmuts

Triathlon fiets - Kies het exemplaar dat bij u past

Dankzij de populariteit van de triathlon, is er tegenwoordig volop keus aan triathlon kleding, triathlon accessoires en triatlon materiaal. Net als bij de triathlon schoenen, is het aanbod aan triathlon fietsen groot. Kijkt u gerust maar eens rond op de website van Bikester. U vindt bij ons diverse topmerken, zodat u verzekerd ben van een goede kwaliteitsfiets. Verder biedt Bikester veel fiets accessoires om u nog sneller te maken tijdens de triathlon. Denk bijvoorbeeld aan een waterfles, want water is onderweg essentieel om een goede tijd neer te zetten. Ook vindt u bij ons diverse stuur- en opzetstukken. Zo kunt u de triathlon fiets helemaal aanpassen aan uw wensen. En houdt u ervan om tijdens uw trainingen ongekende gebieden te verkennen, dan is een handige kaarthouder misschien een goed idee. Ook hebben wij triathlon schoenen beschikbaar die geschikt zijn om mee te fietsen. Laat u, net als bij het aanbod van de triathlon fietsen, verwonderen door de vele modellen en kleuren. En stel dan uw complete en authentieke triathlon outfit samen.