Fietsen Online Shop - Bikester
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN GRATIS RETOURNEREN

Schwalbe G-One

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Schwalbe G-One: de perfecte gravelband

De Schwalbe G-One is een band die perfect is voor de nieuwste trend binnen de fietswereld: gravelfietsen. Gravelbanden zijn fietsbanden die een goede grip bieden op onverharde wegen, maar een minder grof profiel hebben dan bijvoorbeeld mountainbikebanden, zodat je je snelheid behoudt. Een combinatie van een lage rolweerstand en een verhoogde grip is belangrijk bij deze tak van de sport, en dat is precies waar de Schwalbe G-One voor gemaakt is. De avontuurlijke G-ONE overtuigt in sporttoepassingen met zijn lage gewicht, zijn tweelaagse nylonweefsel en zijn hoge lekbestendigheid. De Schwalbe Pneu biedt dankzij zijn cam-achtige profiel ook op ruwe, grind- of modderige ondergronden een hoge grip, maar weet moeiteloos de balancerende werking van een comfortabele rustige loop en een lage rolweerstand op de weg te regelen - een echte allrounder. Schwalbe G One gravelband

Schwalbe G-One goes Gravel

De Schwalbe G-One is de gravelband bij uitstek. Kenmerken van deze banden zijn de snelheid, lage rolweerstand en goede grip. Binnen de G-One serie kun je kiezen uit twee modellen: de Schwalbe G-One Allround en de Schwalbe G-One Speed. De namen van deze banden geven al aan over welke eigenschappen ze beschikken. De Speed is snel, met lagere noppen en daarmee een lagere rolweerstand. Met deze banden fiets je nog sneller over onverharde paden, maar lever je wel in op grip. De Allround heeft hogere noppen en daarmee meer grip op de weg. Het grovere profiel zorgt echter wel voor een hogere rolweerstand. Omdat Schwalbe met de G-One serie twee modellen aanbiedt, kan iedere fietser de band kiezen die bij zijn of haar wensen past.

Bandentechnologie van Schwalbe

De G-ONE heeft een aantal hoogwaardige technologieën die het lichter, resistenter en meer lekvrij maken:

  • Vouwbanden
  • tubeless technologie
  • RaceGuard bescherming tegen defecten
  • LiteSkin karkas van LiteSkin
  • OneStar drievoudige samenstelling
Kortom: Zo uitgerust dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele lekken of vroegtijdige slijtage!

Vouwbanden

Een vouwband heeft ten opzichte van een conventionele fietsband niet alleen het voordeel dat hij opgevouwen kan worden en ruimtebesparend in de bagage kan worden opgeborgen, hij is ook aanzienlijk lichter. Strikt genomen is dit ook een klemband, maar de Schwalbe G-ONE heeft een Kevlar draad in plaats van een stalen draad. Dankzij deze flexibele, lichtgewicht kunststofvezel is de band opvouwbaar en, afhankelijk van de maat, tot 100 gram lichter.

Tubeless technologie

De zogenaamde tubeless technologie is een tubeless-bandprincipe. Deze technologie wordt al geruime tijd gebruikt op mountainbikes en wordt steeds vaker gebruikt in de racefietssector. Het biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van grip, snelheid, comfort en lekbestendigheid. Dankzij het gebrek aan wrijving tussen de band en de binnenband wordt de rolweerstand aanzienlijk verminderd. Tubeless banden kunnen ook met een lagere luchtdruk worden aangedreven, wat het contactoppervlak van de banden vergroot. Dit geeft veel meer controle en grip op slechte wegomstandigheden, maar ook veel meer comfort. Bovendien is een plotselinge ventielbreuk of luchtdrukverlies door barstende slangen volledig uitgesloten, wat de lekbescherming van de Schwalbe G-ONE aanzienlijk verhoogt.

RaceGuard lekbescherming

De eigen RaceGuard-technologie draagt ook bij aan de hoge lekbestendigheid van de Schwalbe G-ONE. Onder het loopvlak van de band bevindt zich een dubbel gelegd, gekruist nylonweefsel. Hierdoor wordt voorkomen dat de band wordt doorboord door stenen en kleine fragmenten en blijft de snelheid en lichtheid van de band behouden.

LiteSkin karkas van LiteSkin

De zijwanden van de Schwalbe G-ONE zijn bijzonder dun en licht. De voordelen van deze technologie zijn duidelijk: enerzijds wordt gewicht bespaard, anderzijds wordt de rolweerstand verminderd. Dankzij de hoge druk stabiele kern van de band blijft de band robuust en duurzaam.

OneStar drievoudige samenstelling

Wat in eerste instantie complex klinkt, wordt eenvoudig uitgelegd: dit is een van Schwalbe's hoogste kwaliteit rubbercompounds. De bestendige drievoudige compound is gebaseerd op een innovatieve polymeerbasis, die hier voor het eerst wordt gebruikt in grind- en tourbanden. Grotere segmenten in het midden van de band en kleinere, flexibele segmenten aan de zijkanten helpen de compound om voldoende grip en snelheid op te bouwen. De speciale rubbersamenstelling en het loopvlak zorgen voor een ideale harmonie.

Schwalbe G-ONE - Ook voor E-bikes

De G-One is ook verkrijgbaar voor de elektrische fiets. Hoewel de wet niet voorziet in speciale banden voor e-bikes met trapondersteuning tot 25 km/u, is het raadzaam om geschikte banden te gebruiken aangezien de belasting en de gemiddelde snelheid aanzienlijk hoger zijn dan voor gewone fietsen en banden. De Schwalbe G-ONE is te herkennen aan de toevoeging "E-Bike Ready 25".

Fietsbanden voor toerfietsen online kopen

Wanneer het tijd is om de banden van jouw toerfiets of gravelbike weer eens te vervangen, neem dan eens een kijkje op onze online webshop. Hier vind je namelijk Schwalbe banden in verschillende maten tegen de beste prijs. Of je nu op zoek bent naar een 27,5 inch, 28 inch of 29 inch band, hier zal je zeker slagen.