Fietsen Online Shop - Bikester
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN GRATIS RETOURNEREN
Ergon
ERGON BIKE ERGONOMICS
ERGON ontwikkelt ergonomische zadels, zadelpennen, pedalen, handvatten, handschoenen en rugzakken van de hoogste kwaliteit. Altijd met als doel voor ogen, de ERGON filosofie "Perfect doordachte ergonomie voor fietsers" te bedienen. Ergon maakt gebruik van de modernste simulatie-, constructie- en meetmethoden voor de beste resultaten.

Ergon

16 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

 • bruine
 • rood
 • blauw
 • zwart

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

 • 1
 • 4
 • 4
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Ergon BT Allroad Stuurlint, rood
Ergon BT Allroad Stuurlint, rood rood
Ergon
BT Allroad Stuurlint, rood
Adviesprijs € 37,95 € 24,99
- 34 %
Ergon SM E-Mountain Core Prime Zadel Dames
Ergon SM E-Mountain Core Prime Zadel Dames
Ergon
SM E-Mountain Core Prime Zadel Dames
Adviesprijs € 159,95 € 84,99
 • Varianten: S/MM/L
- 46 %
Ergon BT Gravel Stuurlint
Ergon BT Gravel Stuurlint BT Gravel
Ergon
BT Gravel Stuurlint
Adviesprijs € 39,95 € 35,99
Ergon BT Road Stuurlint, rood
Ergon BT Road Stuurlint, rood rood
Ergon
BT Road Stuurlint, rood
Adviesprijs € 32,95 € 29,99
Ergon SMC Core Zadel Dames, zwart
Ergon SMC Core Zadel Dames, zwart zwart
Ergon
SMC Core Zadel Dames, zwart
Adviesprijs € 159,95 € 84,99
 • Varianten: M/L
- 46 %
Ergon GP1 BioKork Handvatten Rohloff/Nexus, bruin/zwart
Ergon GP1 BioKork Handvatten Rohloff/Nexus, bruin/zwart bruin/zwart
Ergon
GP1 BioKork Handvatten Rohloff/Nexus, bruin/zwart
Adviesprijs € 49,95 € 44,99
 • Varianten: Large
Ergon SC Core Prime Zadel Heren
Ergon SC Core Prime Zadel Heren
Ergon
SC Core Prime Zadel Heren
Adviesprijs € 159,95 € 133,99
gratis verzending
 • Varianten: S/M
- 16 %
Ergon GXR Handvatten, rood
Ergon GXR Handvatten, rood rood
Ergon
GXR Handvatten, rood
Adviesprijs € 19,95 € 10,99
 • Varianten: S
- 44 %
Ergon SMC Sport Gel Zadel Dames
Ergon SMC Sport Gel Zadel Dames
Ergon
SMC Sport Gel Zadel Dames
Adviesprijs € 99,95 € 53,99
 • Varianten: S/M
- 45 %
Ergon SM Sport Gel Zadel Dames, zwart
Ergon SM Sport Gel Zadel Dames, zwart zwart
Ergon
SM Sport Gel Zadel Dames, zwart
Adviesprijs € 99,95 € 84,99
 • Varianten: S/M
- 14 %
Ergon SR Allroad Core Pro Carbon Zadel Heren, zwart
Ergon SR Allroad Core Pro Carbon Zadel Heren, zwart zwart
Ergon
SR Allroad Core Pro Carbon Zadel Heren, zwart
Adviesprijs € 199,95 € 169,99
gratis verzending
 • Varianten: S/M
- 14 %
Ergon SM Pro Zadel Heren, zwart/blauw
Ergon SM Pro Zadel Heren, zwart/blauw zwart/blauw
Ergon
SM Pro Zadel Heren, zwart/blauw
Adviesprijs € 119,95 € 99,99
gratis verzending
 • Varianten: M/L
- 16 %
Ergon SM E-Mountain Sport Zadel Dames, zwart
Ergon SM E-Mountain Sport Zadel Dames, zwart zwart
Ergon
SM E-Mountain Sport Zadel Dames, zwart
Adviesprijs € 99,95 € 53,99
 • Varianten: S/M
- 45 %
Ergon SM E-Mountain Pro Zadel Dames, zwart
Ergon SM E-Mountain Pro Zadel Dames, zwart zwart
Ergon
SM E-Mountain Pro Zadel Dames, zwart
Adviesprijs € 119,95 € 63,99
 • Varianten: M/L
- 46 %
Ergon SMC Zadel Dames
Ergon SMC Zadel Dames
Ergon
SMC Zadel Dames
Adviesprijs € 79,95 € 42,99
 • Varianten: S/M
- 46 %
Ergon HE2 Evo Handschoenen, zwart
Ergon HE2 Evo Handschoenen, zwart zwart
Ergon
HE2 Evo Handschoenen, zwart
Adviesprijs € 49,95 € 28,99
 • Varianten: XS | 7
- 41 %

Ergon - Online shop bij Bikester

Wanneer je een fiets koopt, denk je misschien niet zo snel aan ergonomie maar eerder aan snelheid. Echter, wanneer je een langere fietstocht maakt en de ledematen pijn gaan doen, bedenk hoe je de rit comfortabel kunt maken. Er is een fabrikant die dan met je meedenkt: Ergon. Ergon maakt ergonomische fietsonderdelen en ergonomische fietsaccessoires. Deze fietsproducten zijn te vinden op onze online webshop. Zo kun je op een aangename manier blijven rijden, op een fiets die pas bij jouw lichaam. We verkopen verschillende producten van Ergon, zoals handvatten, zadels, rugzakken en pedalen. Ergon Online Shop

Ergon is ergonomie en snelheid in één

In de fietsindustrie worden grenzen verlegd door de technologische ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen. Zoals de Carbon fietskaders en de schokbrekende fietshelmen. In diezelfde fietsindustrie doet de Duitse fabrikant Ergon voortdurend onderzoek om het fietsen nog aangenamer, efficiënter en sneller te maken. Het draait namelijk niet alleen om snelheid maar ook om ergonomie op de fiets. Door de onjuiste ergonomie op de fiets kunnen er ongemakken ontstaan tijdens het fietsen zoals rugpijn of andere soorten pijnen. Door deze pijn wordt er kostbare energie verspild en worden de prestaties aanzienlijk minder.

 

Volgens Ergon is ergonomie niets anders dan zich richten op de persoon en niet op de technologie. Ergon zoekt naar mogelijkheden om de beste mogelijke verbinding te maken tussen de wielrijder en zijn fiets. Fiets ergonomie is een heel ingewikkeld streven en vraagt kennis over verschillende soorten disciplines. Het ontwikkelingsteam van Ergon bestaat dan ook uit specialisten op allerlei gebied. Er zijn fiets experts bij betrokken, wedstrijdrijders, sportwetenschappers, ergonomie experts, ingenieurs en industriële designers. Het doel van Ergon is om producten te ontwikkelen die de wetenschap met uitvoerbaarheid weten te combineren. De prestaties van Ergon fietsonderdelen zijn in diverse wetenschappelijke laboratoria getest en op testbanken gelegd van technische instituten. Daarnaast zijn ze op wedstrijd circuits getest. Deze tests hebben geresulteerd dat Ergon een belangrijke schakel blijkt in het maken van fietsprestaties. Dit blijkt ook uit de vele design awards die Ergon heeft gewonnen in de wereld.

De ergonomische fietsonderdelen van Ergon

Ergon heeft diverse fietsonderdelen die eerst onder de ergonomische loep worden genomen voordat ze op de markt verschijnen, zoals de Ergon ergonomische handvatten . Deze Handvatten bieden innovatieve oplossingen voor traditionele problemen zoals verkleumde vingers, pijnlijke handen en pijnlijke onderarmen. Deze pijn wordt veroorzaakt door te veel druk op de zeer gevoelige handpalm en door het verkeerd plaatsen van de hand op de handgreep. Ergon handvatten bieden honderd procent aanraking van de hand en grip door de anatomisch geoptimaliseerde grip-vorm. De druk wordt hiermee verlicht en daardoor is de kans op gevoelloze handen veel kleiner. Bovendien voorkomt het overbelasting van de handzenuwen en pijnlijke polsen worden hierdoor ook voorkomen. De handgrepen van Ergon zijn toepasbaar op allerlei soorten fietsen. De MTB Racing handvatten zijn ideaal voor mountainbikers. Deze lichtgewicht ergonomische handgrepen zijn speciaal ontworpen voor race en high performance rijden op de mountainbike. De handgrepen zijn perfect voor het downhillen, de freeride en tijdens het rijden op de Hardtail. De Road Racing handgrepen zijn efficiënte handgrepen voor op Trekkingfietsen van recreanten.

Pedalen, zadels en rugzakken

Naast handgrepen heeft Ergon ook ergonomische fietspedalen . Deze pedalen verbeteren de prestaties en het welzijn van de fietser. Bij de fietspedalen wordt ook een handleiding meegeleverd ter ondersteuning om de correcte pedaalbewegingen te krijgen en de juiste positionering op de fietspedaal. Op die manier kan de voetpositie gecorrigeerd worden en de beweging van de benen aanzetten tot krachtoverbrenging. Deze ergonomische fietspedalen zijn geschikt voor wedstrijden, de recreatie en voor op de fiets naar het werk. Ergon biedt daarnaast ook ergonomische zadels voor mountainbikers en wielrijders op de racefiets, mountainbike en fitness fiets. Deze comfortabele zadels zijn al door vele professionele wielrenners en mountainbikers aangeschaft, aangezien ze zadelpijn voorkomen en dus geschikt voor langere fietstochten en afdalingen op ruig terrein.

 

Ergon werkt niet alleen aan fietsonderdelen maar ook aan ergonomische fietsaccessoires zoals rugzakken. Ergon heeft voor iedere fietser een backpak rugzak . Deze rugzak heeft het Backpak-Motion-systeem. Dit betekent dat het draagsysteem en de rugzak zijn gescheiden. De geïntegreerde kogelgewrichten scheiden de draagbranden van de werkelijke rugzak. Hierdoor ontstaat een bijna onbeperkte bewegingsvrijheid van de romp. De rugzak beweegt met de persoon mee. Tachtig procent van het gewicht van de rugzak wordt verschoven naar de heup. Het is de slimme gewichtsverdeling van het Backpack-Motion-systeem. De Ergon rugzak heeft de ideale pasvorm en absorbeert het gewicht. Slechts tien tot twintig procent van het gewicht wordt door de schouders gedragen. De rest van het gewicht van dit rugvriendelijke model wordt verschoven naar de heup. Ergon Rugzak & Tassen worden gemaakt met oog op de fysiologische verschillen tussen dames en heren. Zo kan de Ergon rugzak worden aangepast aan de verschillende soorten lichaamsbouw van mannen en vrouwen. Daarnaast kan het draagsysteem aan elk individu worden aangepast om zo de perfecte pasvorm te krijgen.

Ergon producten worden getest door experts

De beste manier om Ergon producten te ontwikkelen is door ze eerst te laten testen in extreme omstandigheden door de experts op het gebied. De Ergon experts zijn mountainbikers op de Freeride & Downhill FS en de hardtail MTB’s. Zij kunnen waardevolle inzichten geven aan de research en ontwikkeling teams van Ergon. Niemand minder dan de Duitse BMX kampioen Bobbie 'Wheelieking' Root test bijvoorbeeld handvatten op grip tijdens het rijden op zijn achterwiel met een snelheid van honderddertig kilometer per uur. Alleen zo komen de Ergon producten door de tests heen. Dankzij deze testen kreeg Ergon in 2013 de Eurobike Award voor de Ergonomische handgreep RC10 eRocker met geïntegreerd controller systeem. Een goede prestatie neerzetten? Dat begint met Ergon fietsonderdelen en accessoires.