Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Elektrische scooters — De nieuwe wilden
Een duurzame, milieubewuste levensstijl is vandaag de dag een must. Elektrische scooters zijn hier net zo zinvol als leuk, om op een klimaatvriendelijke manier in beweging te zijn. Ze zijn wendbaar, voordelig, compact samen te klappen en brengen je kilometers ver betrouwbaar naar je bestemming — een spannend alternatief voor de stadsfiets!

Elektrische steps

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Micro M1 Colibri E-Scooter
Micro M1 Colibri E-Scooter
Micro
N/A

Elektrische step: milieuvriendelijk door de stedelijke jungle

In veel metropolen over de hele wereld maken ze al lang deel uit van het stadsbeeld: elektrische steps. Ze zijn minder hoorbaar omdat de elektrische aandrijvingen met minimaal geluid over de trottoirs van de wereld glijden, waardoor de mobiliteit in de binnenstad er moeiteloos en nonchalanter uitziet dan ooit tevoren. Bovendien zijn de elektrorollers meer dan een nice to have speelgoed – een serieus alternatief voor eerdere mobiliteitsconcepten. Als slimme hybride tussen e-bike en step kunnen e-scooters het antwoord bieden op de prangende ecologische vragen van onze tijd, en je op een nonchalante, elegante en duurzame manier naar je bestemming brengen. Moover elektrische step

Vind de juiste elektrische step

Elektrische steps zijn al enige tijd goedgekeurd in andere landen en winnen ook in Nederland aan terrein. De fabrikanten staan in de startblokken en moeten voor elk gebruiksprofiel marktklare scooters aanbieden, nog voor de weg is goedgekeurd. De occasionele bestuurder op het platteland heeft een ander voertuig nodig dan de forens aan de rand van de stad, die op zijn beurt een ander voertuig nodig heeft dan de toerist in het weekend. Daarom moet je bij de aankoop rekening houden met zulke criteria.

Wat is een elektrische step en hoe is deze opgebouwd?

De E-step is geconstrueerd als een conventionele scooter, d.w.z. het bestaat uit een stuur met handgrepen en twee (in uitzonderlijke gevallen drie) wielen verbonden door een treeplank. Daarnaast wordt hij gevoed door een kleine elektromotor en batterij. Als het is goedgekeurd voor het wegverkeer, heeft het ook de volgende onderdelen: - Twee onafhankelijke remmen - Hoorn of bel - Lichtsignalen aan de voor- en achterzijde De motor en accu zijn verborgen in het stuur, de wielnaaf en de treeplank, waardoor het op het eerste gezicht niet direct duidelijk is of het een handbediende scooter of een elektrische scooter is. Opgevouwen is hij zeer handig en gemakkelijk te vervoeren.

Hoe werkt een elektrische step?

De e-step wordt bediend via het stuur: met een gashendel zoals op een scooter, ofwel met een intuïtief push&pull-systeem. Als je het stuur naar voren duwt, versnelt het voertuig, als je het naar je toe trekt, remt het. De elektrische step kan handmatig met pedaalkracht worden aangedreven, de elektromotor kan naar wens worden in- en uitgeschakeld. Het opladen is eenvoudig via het stopcontact of in sommige gevallen zelfs via een USB-aansluiting. Uitgerust met een krachtige vermogensbank, kun je de scooter ook eenvoudig van stroom voorzien.

Hoe ver kan ik komen met een elektrische step?

Kleine scooters brengen je tussen de 15 en 30 km, wat voldoende zou moeten zijn voor het woon-werkverkeer in de binnenstad of om te winkelen. Als je van plan bent om langere afstanden af te leggen, moet je grotere modellen met een bereik van maximaal 50 km gebruiken. Uitgerust met extra batterijen is het zelfs mogelijk om tot 100 km te rijden. Hoe ver je met de e-step kunt komen, hangt af van factoren als het gewicht en het terrein.

Hoeveel wegen ze?

E-steps wegen meestal tussen de 7,5 en 15 kg. Ze mogen niet zwaarder wegen dan dat, want anders zijn ze moeilijk te vervoeren en verliezen ze hun bonussen in termen van beheersbaarheid en draagbaarheid. In principe moet een hoger gewicht worden gerechtvaardigd door een hogere prestatie, d.w.z. snelheid of bereik.

Hoeveel kan het dragen?

Elektrische steps hebben meestal een maximale belastbaarheid van 100 kg. Uitzonderingen zijn ontwerpen die tot 120 kg of 150 kg kunnen dragen. Denk hier vooral aan als je met bagage reist - of het nu gaat om een vrijetijdsreis of een reis naar het kantoor. Bovendien, hoe meer gewicht de step te dragen heeft, hoe lager de versnelling, de topsnelheid en het bereik.

De banden

Afhankelijk van de maat zijn E-scooters leverbaar met bandenmaten van 5 tot 12 inch. Grotere wielen compenseren obstakels en oneffenheden in de grond beter, terwijl je minder gevoelig zou moeten zijn voor schokken met kleinere wielen. Je kunt ook kiezen tussen massief rubberen banden en ballonbanden: de massief rubberen band heeft geen lucht nodig en kan daarom - in tegenstelling tot de ballonband - geen platte band krijgen. Het is volledig eenvoudig te reinigen en vereist geen onderhoud, maar heeft aanzienlijk minder tractie op nat wegdek. Als je kiest voor massief rubberen banden, is het raadzaam om een geveerde scooter te gebruiken, omdat het rijden door het geplaveide stadscentrum anders ongemakkelijk zou kunnen worden. De ballonband daarentegen absorbeert schokken veel beter en glijdt soepel over hobbelig terrein.

Voordelen van de elektrische step

De e-step zou een veelbelovend wondermiddel kunnen zijn tegen veel dingen die misgaan in grote steden en zelfs bevestigde stedelingen tot plattelandsromantici maken: verstopte binnensteden, verkeersaders met permanente neurotische stress, verlies van open ruimtes en levenskwaliteit door gemotoriseerd verkeer en uitlaatgassen. Dit is precies waar de micromobiliteit van de e-scooters in het geding is: Elektrisch en dus duurzaam aangedreven, slingert het zich als draagbaar voertuig door de stadsjungle en bestaande, goed functionerende vervoersnetwerken. Hij glijdt over fietspaden, in de metro, kan onder de arm in de bus worden gedragen en legt op elegante wijze de laatste loodjes af naar de bestemming. Info: Veel mensen blijven zich vastklampen aan de auto. Een van de redenen hiervoor is de beruchte "last mile" - de afstand tussen de bushalte of parkeergarage en de eigenlijke bestemming - die nog te voet moet worden afgelegd. Het overwinnen van deze laatste mijl gaat gepaard met onevenredig hoge ecologische en economische kosten, niet alleen voor het vervoer, maar ook voor de logistiek en de energievoorziening. Dit maakt een elektrische step vooral de moeite waard voor frequente chauffeurs in de binnenstad. Pendelaars kunnen de elektrische step, die veel handiger, kleiner en lichter is dan de populaire vouwfiets, rechtstreeks naar kantoor brengen en opladen voor hun reis naar huis. Maar de step is ook een praktische optie voor occasionele fietsers die op zondag een uitstapje naar het platteland willen maken of als toerist de stad willen verkennen. Het is ook het ideale vervoermiddel voor deze doelgroepen:

  • Senioren die soms niet meer in staat zijn om over hun fiets te stappen
  • Kinderen die graag rijden (modellen met een topsnelheid van max. 12 km/u worden aanbevolen).
  • Personen met een handicap die mobiel worden via e-steps
Of je nu een frequente forens, een gelegenheid rijder of een minder valide persoon bent - de elektrische scooter is een ongedwongen en economische manier om van A naar B te komen. Bovendien is het een ecologisch alternatief voor de auto, ontlast het verkeer, bespaart de zoektocht naar een parkeerplaats en heeft het duidelijke voordelen op het gebied van comfort en flexibiliteit. Vooral voor senioren bieden elektro-assisted scooters met zadels een ideaal antwoord op de vraag naar comfortabele mobiliteit.

Kopen of huren?

In principe is de keuze tussen kopen en huren altijd afhankelijk van de duur en de intensiteit van het gebruik. Hoe langer het voertuig in gebruik is en hoe meer kilometers per traject worden afgelegd, hoe rendabeler de aankoop zal zijn. Bij de aanschaf van een e-step zijn de kosten duidelijk en berekenbaar. Naast de eenmalige aanschafkosten worden alleen de elektriciteitskosten bij het normale standaardtarief opgeteld. Bij het huren van een step wordt een basisbedrag in rekening gebracht, evenals een rekening van het gebruik (per minuut of aan het vaste tarief per maand). Meestal al vanaf een gebruik van één jaar wegen de kostenvoordelen van een aankoop al op tegen die van een huur.