Online fietsenwinkel
Trap, ren, zwem! | Mix het deze zomer

Balhoofden & Stuurpennen

666 Artikel
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting

Balhoofden en stuurpennen

Een racefiets bestaat uit heel veel onderdelen. Het frame, het stuur, de fietsvork en nog veel meer. Alle onderdelen zijn van groot belang; niet alleen voor jouw comfort op de fiets, maar ook voor de prestaties. Veel onderdelen zitten vast op de fiets, waaronder het frame. Het is daardoor lastiger om deze te vervangen. Dit geldt niet voor balhoofden en stuurpennen. Op deze pagina vind je dan ook alle balhoofden en stuurpennen in het assortiment van Bikester.

Stuurpen bestellen bij Bikester

Ben je op zoek naar een nieuwe stuurpen of is het balhoofd van jouw fiets aan vervanging toe? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek; want hier vind je alle onderdelen die je hiervoor nodig hebt. Je vindt hier niet alleen stuurpennen en balhoofden, maar ook hardware en overige onderdelen. Denk hierbij aan fiets opzetstukken zoals deksels en stuurpen schroeven, stuurbuis verlengingen en stuurlager-sets. Dit zijn stuk voor stuk onderdelen die je hier kunt vinden, naast de balhoofden en stuurpennen. In totaal vind je hier meer dan 500 onderdelen: zo vind je altijd wat je zoekt voor jouw fiets.

Een balhoofd op je fiets vervangen

Het balhoofd is een essentieel onderdeel van een fiets. Het balhoofd is een buis met aan beide kant een lager; waarin de as tussen het stuur en de voorvork kan draaien. Op deze manier zijn het stuur en de voorvork draaibaar. Hoe beter het balhoofd functioneert, hoe beter jij kunt sturen. Het is dan ook belangrijk dat de verbinding tussen frame en vork goed werkt: het kan daardoor tijd zijn om het balhoofd te vervangen.

Online vind je balhoofden in diverse categorieën. Je kunt kiezen voor geïntegreerde of semi-geïntegreerde balhoofden, ahead balhoofden, tapered balhoofden en schroefdraad balhoofdsets. Daarnaast kun je vaak nog kiezen uit diverse modellen en merken. Zo weet je zeker dat je de beste optie kiest voor jouw fiets.

Alles over het vinden van de perfecte stuurpen

De stuurpen is dus een makkelijk vervangbaar onderdeel van de fiets. Door dit onderdeel te vervangen heb je veel invloed op het veranderen van jouw houding op de fiets. Het kan zijn dat je meer rechtop wilt zitten op de fiets of juist zo’n comfortabel mogelijke houding wilt aannemen. Een stuurpen kopen zorgt ervoor dat je dit kunt aanpassen. Er zijn verschillende soorten stuurpennen verkrijgbaar die jouw kunnen helpen de perfecte houding op de fiets aan te nemen.

De meeste stuurpennen zijn gemaakt van aluminium, maar je kunt ook kiezen voor een high-end model dat gemaakt is van carbon. Je kunt kiezen voor vario-stuurpennen die gemakkelijk in de hoek verstelbaar zijn voor een snelle aanpassing. Het is belangrijk om te controleren welke maat je nodig hebt voordat je een stuurpen aanschaft. Kijk ook goed naar het type fiets dat jij hebt. Bij Bikester vind je onder andere stuurpennen voor MTB, racefiets en freeride. Er zijn volop mogelijkheden te vinden en daardoor schaf je altijd het juiste product aan waarmee je jouw prestaties kunt verbeteren en het comfort op de fiets kunt verhogen. Ontdek zelf het aanbod en bestel je balhoofden en stuurpennen gemakkelijk online.