Fietsen Online Shop - Bikester
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN GRATIS RETOURNEREN
Triathlon fietsen
Triathlon fietsen – De essentiële schakel tussen zwemmen en hardlopen
Op een triathlon fiets moet je kunnen bouwen. Na het zwemmen met vermoeide armen, schouders en benen op de fiets stappen is namelijk al zwaar genoeg. En omdat er hierna een pittige hardloopsessie op je wacht, is de perfecte fiets een must. De geometrie van een triathlon fiets is anders dan die van een racefiets, vanwege het aerodynamische ligstuur en de steilere hoek van de zitbuis. Dit leidt tot een andere zitpositie dan bij standaard racefietsen, waardoor de positie van de beenspieren meer overeenkomt met een hardloopbeweging. Dit maakt de overgang naar het hardlopen makkelijker. Een triathlon fiets verschilt wezenlijk van een racefiets en hierom raden we je ook aan om je goed in deze fietsen te verdiepen, voor je een aankoop doet. Want elk detail wat beter is, brengt je een stapje dichter bij de overwinning!

Triathlon fietsen

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • zwart
  • zilver

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Cube Aerium C:68 SLT Low, zwart/zilver
Cube Aerium C:68 SLT Low, zwart/zilver zwart/zilver
Cube
Aerium C:68 SLT Low, zwart/zilver
Adviesprijs € 9.149,00 € 6.079,00
  • Varianten: L | 58,8cm (28")
- 33 %

Triathlon fietsen online shop

Een van de zwaarste onderdelen van de triatlon is het fietsgedeelte. U heeft er immers dan al een aardige zwemtocht op zitten in het zwembad of misschien zelfs in open water. Het is dan ook niet gek dat de overgang van zwemmen naar fietsen best zwaar is. Maar daarna is het nog niet afgelopen. Want na vele fietskilometers op de weg, bos of strand, wacht nog een lange tocht op uw hardloopschoenen. En doet u mee met een volledige triathlon dan heeft u zelfs nog een hele marathon voor de boeg. Het is dan ook van essentieel belang dat u over een goede triathlon fiets beschikt. En natuurlijk mag dat best een hele mooie zijn. Wanneer u immers zo lang getraind heeft voor een sportprestatie als de triathlon, dan mag u best gezien worden. En uw triathlon fiets natuurlijk ook.

De ideale fiets voor de triatleet

Net zoals er verschillende soorten triathlons zijn, bestaan er ook allerlei speciale triathlon fietsen in diverse variaties. Het maakt immers verschil uit of u een triathlon puur over asfalt aflegt of over ander terrein. Zo is het mogelijk om een offroad triathlon af te leggen in ongerept natuurgebied. Net als in het geval van loopschonen, heeft u hiervoor dan een triatlon fiets nodig met wielen die geschikt zijn voor het fietsen door zand en aarde. Of misschien zelfs wel door bergachtig gebied. Voor de snelheid op het asfalt is de aerodynamische vorm belangrijk. Deze kunt u nog met behulp van een aerodynamisch ligstuur benadrukken. Ook ondersteunt zo'n stuur uw fietshouding, waardoor uw spieren minder worden belast. Bovendien heeft een echte triathlon fiets anders dan een mountainbike en racefiets een speciale vorm, waardoor de houding van de triathleet op de fiets anders is. Dit is belangrijk om de spieren te sparen die het zwaarder te verduren hebben, vanwege de overgangen tussen de verschillende onderdelen van de triathlon. Een ander hulpmiddel daarbij is een goede afstelling van de versnelling van de triathlon fiets. Behalve een goede triatlon fiets is het ook een goed idee om voor de andere onderdelen van de triathlon te beschikken over:

  • Goede loopschoenen
  • Speciale triatlon kleding
  • Zwembril en badmuts

Kies de triatlon fiets van uw dromen

Dankzij de populariteit van de triathlon, is er tegenwoordig volop keus aan triathlon kleding, triathlon accessoires en triatlon materiaal. Net als bij de triathlon schoenen, is het aanbod aan triathlon fietsen groot. Kijkt u gerust maar eens rond op de website van Bikester. U vindt bij ons diverse topmerken, zodat u verzekerd ben van een goede kwaliteitsfiets. Verder biedt Bikester veel fiets accessoires om u nog sneller te maken tijdens de triathlon. Denk bijvoorbeeld aan een waterfles, want water is onderweg essentieel om een goede tijd neer te zetten. Ook vindt u bij ons diverse stuur- en opzetstukken. Zo kunt u de triathlon fiets helemaal aanpassen aan uw wensen. En houdt u ervan om tijdens uw trainingen ongekende gebieden te verkennen, dan is een handige kaarthouder misschien een goed idee. Ook hebben wij triathlon schoenen beschikbaar die geschikt zijn om mee te fietsen. Laat u, net als bij het aanbod van de triathlon fietsen, verwonderen door de vele modellen en kleuren. En stel dan uw complete en authentieke triathlon outfit samen. Triathlon fiets voordelig online kopen