Fietsen Online Shop - Bikester
Tot wel 70% korting1
CRUISERS - Onderweg in stijl
CRUISERS - Onderweg in stijl
Cruisers zijn het tegenovergestelde van racefietsen. Bij deze fietsen gaat het namelijk niet om “meters maken”, maar om stijl en comfort tijdens kortere ritten door de stad. En iedereen zal ronduit toegeven: Het uiterlijk doet er hier toe! En wat dat betreft, slaan onze cruisers een bijzonder goed figuur. De zitpositie - die doet denken aan die van een motor chopper - biedt hiernaast bijzonder veel comfort. Bij veel modellen zorgen de extra brede banden met weinig profiel voor soevereine demping onderweg. De keuze voor een naafschakeling, verlichting, schijfremmen, framevorm of kleur, hangt natuurlijk af van persoonlijke voorkeuren.

Cruisers

4 Artikel
Filter
Terugzetten

Wielmaat

 • 26 1
 • 29 1
 • 27.5+ 1
 • 29+ 1

Remsysteem

 • Hydraulische schijfrem 1
 • mechanische schijfrem 2
 • Velgrem 1

Gewicht in kg

kg
kg

Series

 • Radio Bikes Legion 1
 • SE Bikes Maniacc Flyer 1
 • SE Bikes Monster 1
 • SE Bikes Om Flyer 1

Kleur

 • roze
 • blauw
 • zwart

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
SE Bikes Monster Ripper 29"+, blauw
SE Bikes Monster Ripper 29"+, blauw blauw
SE Bikes
Monster Ripper 29"+, blauw
€ 969,00
 • Varianten: 23.5" | 59,59cm
SE Bikes Maniacc Flyer 27,5"+, zwart
SE Bikes Maniacc Flyer 27,5"+, zwart zwart
SE Bikes
Maniacc Flyer 27,5"+, zwart
Adviesprijs € 829,00 € 769,00
 • Varianten: 22.9" | 58,16cm
SE Bikes OM Flyer 26", blauw
SE Bikes OM Flyer 26", blauw blauw
SE Bikes
OM Flyer 26", blauw
Adviesprijs € 899,00 € 839,00
 • Varianten: 22.1" | 56,13cm
Radio Bikes Legion 29", zwart/roze
Radio Bikes Legion 29", zwart/roze zwart/roze
Radio Bikes
Legion 29", zwart/roze
€ 759,99
 • Varianten:

Beach Cruiser - Fietsen in retrostijl

Anders dan de naam doet vermoeden is een Beach Cruiser niet alleen bedoeld om over het strand te fietsen. Het is een fiets waar u waarschijnlijk het liefst overal mee naar toe wilt rijden. Een Beach Cruiser is namelijk niet zomaar een rijwiel, maar een bijzonder vormgegeven exemplaar, die met extra fietsaccessoires nog authentieker kan worden gemaakt. De meeste eigenaren van een Beach Cruiser willen er dan ook graag mee gezien worden.

Beach Cruiser - Een fiets met een lange geschiedenis

Hoewel de Beach Cruiser tegenwoordig een ware trend is geworden, bestaat dit model fiets al heel lang. Hij werd namelijk al voor het eerst in de jaren dertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten gespot. De Beach Cruiser werd toen al snel populair vanwege de solide bouw en slijtvastheid. De fiets kon toen, net als nu, goed tegen een stootje. Het rijwiel werd dan ook al gauw geliefd bij beroepsgroepen die voor hun werk afhankelijk waren van een fiets. Veel krantenbezorgers hebben massa's kranten bezorgd op de Beach Cruiser. Sinds 1950 nam de belangstelling voor de Beach Cruiser af en raakte het model in de vergetelheid. De meeste mensen wilden een lichtere fiets, zoals een racefiets om snelle tijden op de weg neer te zetten. Ook de mountainbike werd razend populair om ruiger terrein mee te bedwingen.

Beach Cruiser - De nieuwe populariteit van een oud model

Na een periode van een voorliefde voor snelle en lichte fietsen, hebben veel mensen weer behoefte aan een degelijke en solide fiets. Dat zijn eigenschappen die de Beach Cruiser u volop kan bieden. Verder is de fiets ongecompliceerd. Een Beach Cruiser heeft bijvoorbeeld geen of weinig extra versnellingen. Daarnaast heeft de fiets zijn huidige populariteit te danken aan zijn de vormgeving. Deze is zeer authentiek, waardoor de fiets niet alleen een hebbeding is, maar ook door sommigen gezien wordt als iets wat hoort bij hun levensstijl.

Beach Cruiser - De belangrijkste kenmerken

Het eerste dat u waarschijnlijk opvalt aan een Beach Cruiser zijn de in het oog springende kleuren. Hoewel u de fietsen ook in rustiger tinten, zoals zwart of wit, tegen kunt komen. Verder heeft een Beach Cruiser:

 • Een groot zadel
 • Een stevig frame
 • Brede banden
U ziet al aan de eigenschappen dat een Beach Cruiser een comfortabele fiets is. Dankzij het brede zadel, biedt de fiets een prima zitcomfort. Die is beter dan bij bijvoorbeeld een racefiets. Bovendien zit u op een Beach Cruiser rechtop, waardoor u tijdens het fietsen gemakkelijk en ontspannen van de omgeving kunt genieten. Verder zorgt het stevige frame voor een solide gevoel wanneer u een fietstocht maakt. De brede banden bieden bovendien een goede wegligging, waardoor u gemakkelijk door de bochten stuurt. Natuurlijk leent de Beach Cruiser, zich daardoor ook prima voor een rit over het strand. Dat is ook de reden dat eind jaren zestig de naam Beach Cruiser ontstond. De fiets was toen misschien niet meer populair als regulier vervoermiddel, maar een kleine groep fietsliefhebbers gebruikte de fiets voor puur recreatieve doeleinden. En dat was onder andere fietsen op het strand.

Beach Cruiser - Een fiets die een eigen twist verdient

Een Beach Cruiser is een opvallende fiets, die u veel mogelijkheden biedt om die aan te passen aan uw eigen stijl. Ten eerste heeft u volop keus uit diverse modellen. Bij bikester.be vindt u een groot aanbod aan Beach Cruisers voor zowel heren en dames, waaronder de nieuwste versies. Kies er een in uw lievelingskleur en fietsen wordt helemaal een plezier. Verder kunt u handige en leuke accessoires aan uw Beach Cruiser toevoegen. Wilt u een flink stuk gaan fietsen en een lunchpakket met een thermoskan vol koffie meenemen? Misschien kunt u deze dan gemakkelijk vervoeren in een van de handige koffers of manden. Deze zijn speciaal voor fietsen gemaakt. Of geef een extra twist aan uw Beach Cruiser door een mooie fietsbel toe te voegen.

Beach Cruiser - De fiets is in huis en dan?

Wanneer u een Beach Cruiser heeft gekocht en deze startklaar thuis op u staat te wachten, dan wilt u natuurlijk er zo snel mogelijk mee de weg op. Grote kans dat het fietsen op deze comfortabele fiets zo aangenaam gaat, dat u misschien direct een lange fietstocht maakt. Om niet te verdwalen, is het daarom misschien een goed idee om een fietskaart of fietsnavigatie mee te nemen. Zo kunt u zorgeloos fietsen en volop genieten van uw Beach Cruiser. Want daar is de fiets voor bedoeld. Niet om zoals met een racefiets snel een tijd neer te zetten, maar om lekker te zwerven over de fietspaden in natuurgebieden, door de straten van steden of langs de vloedlijn over het strand.