Online fietsenwinkel
Trap, ren, zwem! | Mix het deze zomer

Fietsadvies & service

FIETSGIDS ONDERWERPEN

Het kiezen van de juiste fiets is niet altijd makkelijk. Op de volgende pagina's krijg je ondersteuning bij het kiezen van de juiste framemaat, de aankoop van een e-bike, kinderfiets en nog veel meer.

ADVIESONDERWERPEN RONDOM DE FIETS


Je wilt graag een nieuwe fiets kopen, maar wordt overweldigd door het grote aanbod? Met onze fietsgidsen bieden we je een objectief en begrijpelijk overzicht van de verschillende soorten fietsen; van kinderfietsen tot e-mountainbikes. Wij helpen je de perfecte fiets te vinden op basis van je individuele behoeften. Als je geadviseerd wilt worden bij de fietsenwinkel om de hoek, hangt de kwaliteit hiervan sterk af van de tijd, expertise en motivatie van de medewerker(s).

Het is niet ongewoon dat het verkoopbelang voorrang heeft op de individuele behoeften van de klant. Er zijn in een fysieke winkel slechts enkele merken en soorten fietsen beschikbaar en tijdens een gesprek is er nauwelijks tijd om bepaalde specificaties te vergelijken, of om een goed overzicht te krijgen. Wij bieden je objectief advies over alles wat te maken heeft met mountainbiken, racefietsen, gravel biking, trekking- en stadsfietsen, e-bikes en kinderfietsen. Maar ook gidsen over trendthema's zoals indoor training en bikepacking komen aan bod. Het eerste dat moet worden bepaald bij het nemen van een aankoopbeslissing, is het beoogde gebruik en je lichaamsgrootte.

Wil je op de weg of in het bos rijden? Wil je sportief of liever comfortabel onderweg zijn? Van welk materiaal moet je fiets gemaakt zijn: Aluminium, carbon of staal? Wat zijn de verschillende e-bike motoren en wat zijn de verschillen? Wat zijn de voor- en nadelen van schijfremmen? Je zult wel veel vragen hebben. Al deze vragen zijn meer dan gerechtvaardigd en bepalend voor de aankoop van een nieuwe fiets: In onze gidsen vind je de antwoorden en tips, waar je op moet letten. Zodra je het beoogde gebruik hebt vastgesteld, is het tijd voor de tweede stap; namelijk het bepalen van de framemaat.

Hierom hebben we een slimme frame berekenaar ontworpen voor elk type fiets Deze berekent welke maat je frame moet hebben, op basis van je lichaamsgrootte en de lengte van je armen en binnenbenen. Jij bepaalt het budget: Geen enkel merk wordt je opgedrongen, in plaats daarvan worden de voor- en nadelen van bepaalde fietsen en onderdelen objectief uitgelegd. Onze online adviseur geeft je de mogelijkheid om vanuit je eigen huis een eerste indruk te krijgen van je droomfiets, om deze dan vervolgens via onze filteropties op de website te vinden en om eventuele laatste vragen te verduidelijken met ons behulpzame serviceteam.

In tegenstelling tot de lokale fietsenhandelaar, hebben wij een veel groter assortiment voor je beschikbaar. Er zijn dus altijd alternatieven, mocht je framemaat niet beschikbaar zijn bij een bepaald merk. Als je je fiets hebt gevonden en er misschien al een paar mooie tochten mee hebt gemaakt, komen de volgende vragen naar boven: Wat is het beste fietsslot voor mijn fiets? Welke fietscomputer is het meest geschikt voor mijn doeleinden? Welke soorten fietsschoenen of winterkleding zijn er verkrijgbaar? We hebben hier ook gidsen voor geschreven, omdat we deze vragen goed kennen: Al onze medewerkers zijn namelijk zelf ook gepassioneerde en ervaren fietsers. Als je je fiets zelf wilt monteren of onderhouden, dan helpen onze installatie- en montage instructies je daarbij. We hebben deze ook geïntegreerd in ons adviesgedeelte en afhankelijk van het type fiets, zijn hier informatieve videoworkshops beschikbaar. Met onze gidsen krijg je het volledige spectrum; van inspiratie tot specifiek advies. Zo kun je er zeker van zijn, dat je nieuwe fiets echt bij jou en je behoeften past.