Fietsen Online Shop - Bikester
Hete zomeraanbiedingen tot 60%1 goedkoper!

Speedplay

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • zwart
  • zilver

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Speedplay Aero Pedalen
Speedplay Aero Pedalen
Speedplay
Aero Pedalen
€ 279,99
gratis verzending

Speedplay online shop Bikester

Speedplay pedalen voor iedere fietser

Op de pedalen dansen is een van de vele uitdrukkingen uit de wielersport. Wegrenners gaan op de pedalen staan om de rug te ontlasten. Het is minder stabiel dan fietsen van af het zadel en de fiets beweegt heen en weer tijdens het fietsen. Bij een afdaling van een berg met een mountainbike staat de fietser ook op de pedalen. Als hij blijft zitten kan het gebeuren dat hij van zijn fiets gelanceerd word bij sterke hobbels. Een fietser die door de polder naar huis fietst en daarbij die typisch Nederlandse tegenwind heeft, trapt met al zijn kracht op de pedalen om toch vooruit te komen. Dat de pedalen zeer belangrijke onderdelen van een fiets zijn blijkt wel uit bovenstaande voorbeelden. Met de pedalen wordt de kracht van de fietser via het crankstel en de ketting overgebracht op het wiel. De eerste pedalen waren rechte ronde staafjes die de voorwaartse kracht direct op de as van het wiel van de fiets overbrachten. De fiets die hiermee voortbewogen werd heette de Hoge Bi. Het voorwiel van deze fiets was zo groot omdat de trapas en het wiel dezelfde rotatiesnelheid hadden. In 1885 werd de eerste fiets met kettingaandrijving gemaakt en kregen de pedalen een meer plat uiterlijk. Plat zodat het makkelijker was met de voet op het pedaal te blijven. Speedplay Online Shop

Speedplay heeft de juiste pedalen

Voor woon werkverkeer voldoet een platte pedaal prima. Tegenwoordig zijn alle pedalen voorzien van de wettelijk verplichte reflectoren aan de voor en achterkant. Met een gewone platte pedaal kun je prima uit de voeten, of je nou met met pumps, laarzen of sportschoenen fietst. Anders wordt het als je meer wilt. Meer snelheid bijvoorbeeld of meer stabiliteit. De ouderwetse racefiets had platte pedalen met een soort kooitje met een riempje voor de neus van de schoen: de toeclip. Deze constructie zorgde ervoor dat een renner niet van zijn pedaal afgleed als hij kracht zette om te demarreren. De constructie zorgde echter ook voor heup en knieletsel bij valpartijen omdat de voet gefixeerd bleef tijdens de val. Ook van de fiets stappen vergde enige handigheid; op tijd de voet uit de clip anders viel je bij het stoplicht gewoon om. Speedplay oprichter Richard Bryne is een enthousiaste fietser die echter problemen kreeg met zijn knieën, omdat zijn voeten gefixeerd op de pedalen stonden. Hij sloeg aan het ontwerpen en bedacht het eerste Speedplay pedaal dat onder andere meedraaide met de voet van de fietser. De Speedplay pedaal geeft meer speling aan de voet dan pedalen van andere merken. Bestaande fietsenfabrikanten zagen geen heil in zijn ontwerp, het was te anders. Bryne en zijn vrouw besloten zelf de fabrikage ter hand te nemen en SpeedPlay was geboren. In 1991 werd de fabriek een feit en de Speedplay pedalen werden vanaf de fabriek verkocht aan consumenten. In 1997 sloot Speedplay een sponsoring contract af met het US team Colorado Cyclist. Vanaf toen ging het bergop met Speedplay. Tegenwoordig gebruikt een vijfde van de renners van de tour de pedalen van Speedplay.

Pedalen van Speedplay

De pedalen van Speedplay zijn gebaseerd op een klik systeem. Op de zool van de wielerschoen wordt een plaatje (geleverd door Speedplay) vastgemaakt en de Speedplay pedaal klikt in het plaatje. Het plaatje onder de schoen heeft een ronde uitspring waarin het pedaal moet vallen. Het Speedplay pedaal wordt vastgeklemd in een ring. Deze ring zorgt ook voor de speling die de knie ontlast bij het trappen. De ring kan individueel worden ingesteld. Het ontwerp van de pedalen van Speedplay is erop gericht zo comfortabel mogelijk te zijn voor de fietser. Makkelijk aan en uit doen, lichtgewicht, aerodynamisch en stabiel onder de schoen. Ook aan het bochtenwerk heeft Speedplay gedacht, met de pedalen van Speedplay kan een fietser een bocht schuiner nemen zonder dat zijn pedaal de grond raakt. Speedplay maakt pedalen voor allerlei soorten fietsers, ook mountainbikers kunnen voor Speedplay technologie kiezen. Voor mountainbikers heeft Speedplay pedalen die tegen een stootje kunnen. Deze Speedplay pedalen hebben geen last van modder of zand. De Speedplay pedalen klikken ook in zware omstandigheden zonder problemen vast onder de schoen en laten ook makkelijk weer los. De Speedplay pedalen voor mountainbikers zijn berekend op zware omstandigheden. De Speedplay pedalen voor mountainbikes hebben dezelfde voordelen als alle andere pedalen van Speedplay.

  • Draaiingsmogelijkheid voor de voet
  • Snel in en uitstappen
  • Lichtgewicht materialen

Speedplay bij bikester.be

We hebben de producten van Speedplay op voorraad voor u. Een uitgebreide collectie Speedplay producten die, als u er even niet uitkomt, zeker toegelicht kan worden door de medewerkers van de klantenservice. Bij Bikester werken enthousiaste fietsliefhebbers die regelmatig workshops en cursussen volgen om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends op wielergebied. Ook de producten van Speedplay worden door de medewerkers van Bikester.be gebruikt.